U bent hier: Home › Jeugd › Jeugdplan

Jeugdplan

Jeugdplan Woerden richt zich op de beste spelers uit de regio Woerden in de leeftijdscategorie 8 t/m 17 jaar. Dit zullen over het algemeen spelers zijn die bij de besten van hun eigen club horen, maar niet de ambitie of het talent hebben om bij de toptennis programma’s van de KNLTB aansluiting te vinden.

Jeugdplan heeft de ambitie om spelers af te leveren met speelsterkte 5 of hoger, en die zo mogelijk speelsterkte 3 kunnen bereiken in hun eerste jaren als senior speler. Daarvoor is het Jeugdplan op zoek naar gemotiveerde deelnemers, die volledige inzet tonen en die de juiste instelling hebben om zichzelf altijd te willen verbeteren. De intensiteit van het programma voor met name de hogere jeugdplan groepen is hoog. Een duidelijke keuze voor tennis als hoofdsport is daarom vrijwel onvermijdelijk, zeker als de intensiteit van het tennisprogramma na verloop van tijd toeneemt. Het intensieve programma vraagt om spelers en speelsters die een groot plezier in tennis hebben. Het vraagt ook een omgeving en organisatie waar de deelnemers hun sport naar hartenlust kunnen beoefenen en waar het plezier in tennis verder versterkt wordt. Het samen met alle betrokkenen creëren van dergelijke condities is uiteindelijk de belangrijkste taak van het Jeugdplan bestuur.  

Additionele activiteiten die ontplooid worden zijn bezoeken aan internationale toernooien in Nederland, seizoen afsluitdag, uitwisselingen met selectieteams van verenigingen uit de regio, etc.

Voor meer informatie zie de site van Jeugdplan.


Ogenblik a.u.b. ...