U bent hier: Home › Tennisles › Trainers

Trainers

 


Hoofdtrainer

Wilco Meiborg
06 - 43 43 11 16

Nu ik dit schrijf ben ik 29 jaar en de jonge en vooral trotse eigenaar met Lawrence van Groene Hart Tennis.

De samenwerking met Lawrence is ontstaan uit pure passie voor tennis.
Persoonlijk was ik op 6 jarige leeftijd te oud geworden voor de peuter gym en vonden mijn ouders dat ik voor een ‘echte’ sport moest gaan kiezen. Ik koos in eerste instantie voor judo, maar na 1 proefles te hebben gevolgd, bleek al dat deze sport toch niet de juiste keuze was. Gelukkig had ik destijds een buurvrouw die in de jeugdcommissie van TC Woerden zat en mij een keer mee nam naar de tennisbaan. Dit vond ik meteen helemaal fantastisch en zo begon ik fanatiek met tennissen..! Schijnbaar bleek dat ik ook wel talent had en kwam ik al snel bij ‘de bond’ te spelen. De droom om proftennisser te worden was geboren. Maar naarmate ik helaas toch wat ouder en realistischer werd, heb ik mijn doelstellingen op het gebied van tennis toch iets moeten bijstellen en speel ik nu (sinds mijn 15e jaar) qua niveau tussen categorie 3 en 4.

Naast mijn tennissen (en door een korte tussenliggende periode van blessures), heb ik me namelijk ook met plezier verdiept en ingezet binnen het kader van de tennissport. Zo ben ik sinds het jaar 2000 actief in verschillende besturen van het Jeugdplan Woerden, de Jeugdcommissie van TC Woerden en was ik nu enkele jaar voorzitter van de Technische Commissie van TC Woerden. Ook ben ik vanaf 2000 competitieleider (VCL) van TC Woerden, heb ik diverse tenniskampen van het jeugdplan Woerden begeleid en me ingezet voor Woerdense projecten om de tennissport in Woerden te promoten. Zo ben ik nog steeds actief bezig met de organisatie van de Woerdense Kampioenschappen (WK Tennis). Bij één van deze acties hebben we Esther Vergeer en Jiske Griffioen, na de paralympische spelen van de zomer van 2008, gehuldigd op het kerkplein van Woerden. Om deze huldiging meer glans te geven kregen we van de gemeente Woerden een behoorlijk budget om de tennissport in zijn algemeen te promoten en hebben we samen met ‘EHT&E tennis en events’ een baan en vier dagen tennisclinics kunnen regelen op het kerkplein midden in het centrum van Woerden. Zo stond ik uiteindelijk samen met tennisleraren van EHT&E en Sjeng Schalken tennisclinics te geven en merkte hierbij dat ik het ontzettend leuk vond om mijn enthousiasme voor tennis over te brengen aan ieder willekeurig persoon. Kortom ik ben erg enthousiast en kijk er elke dag naar uit om jullie bij TV VEP te mogen lesgeven.

 Hoordtrainer

Lawrence Bolger
06 - 15 05 78 12
e-mail


Op zes jarig leeftijd ben ik begonnen met tennissen in groepsverband. In de loop der jaren is tennis uitgegroeid tot een sport waarbij ik mijn energie en passie in kwijt kan. Na de middelbare school was een keuze naar het CIOS (Centraal Instituut voor de Opleiding tot Sportleiders) met een specialisatie tot tennis snel gemaakt. Tijdens deze studie heb ik de KNLTB licentie A en B een gehaald tot tennisleraar.

Om sporten tot een hoger niveau te brengen ben ik in 2007 begonnen met de opleiding Sport Management en Ondernemen (SM & O) aan de Hogeschool van Amsterdam. Deze bacheloropleiding heb ik door mijn CIOS verkort kunnen verlopen in 3 jaar.

Tijdens mijn studies, zowel het CIOS en SM & O ben ik zelfstandig gaan lesgeven bij diverse tennisclubs in de regio Gelderland en Noord-Holland. In deze periode heb ik mij ontwikkeld in de praktijk. In de loop der jaren heb ik mij bezig gehouden met lessen voor niveau 1 tot 9. Hierbij ben ik actief in het ontwikkelen van persoonlijke trainingsschema’s, competitie begeleiding en de beoordeling van talenten en doorstroming.

Gedurende mijn loopbaan ben ik actief geweest in verschillende binnenlandse en buitenlandse projecten. Zo heb ik in 2005 een trainingsprogramma opgericht in Namibië bij de Siama Foundation; in 2009 als management consultant gewerkt in Tanzania; in 2010 gewerkt als tennisleraar in Dubai; en in 2011 een mooi project in All Woerden aangepakt.

 

 


Trainster

Kika Hogendoorn
06 - 27 14 13 84


Hallo sportievelingen,

Mijn naam is Kika Hogendoorn. Ik ben geboren in Woerden en daar woon ik ook. De tennissport beoefen ik sinds mijn achtste jaar. Bij district Utrecht heb ik in mijn jeugd de bondstraining gevolgd met leuke resultaten: van een aantal keren districtskampioen van Utrecht tot en met kampioen van Nederland tot en met 16 jaar. Heb daarna dan ook de stap naar het internationale circuit gezet waardoor ik veel internationale wedstrijden heb gespeeld en veel van de wereld heb gezien. Dat is een geweldige ervaring geweest. Nu ben ik aan de slag als tennislerares. Zo hoop ik veel mensen ook enthousiast te maken voor en over de tennissport en ze de fijne kneepjes bij te brengen.

Veel plezier en tot ziens, Kika Hogendoorn.
       Bewegingstrainster
Mariëlle Remmerswaal
06-23 46 51 00
Beste VEP-leden,  

Vanaf 1 oktober ben ik, Mariël Remmerswaal, op de dinsdag een nieuw gezicht op de velden van TV VEP. Ik ben afgelopen week begonnen met het geven van bewegingstraining aan de kinderen uit de kweekvijver Snoeken en Karpers.

Een actieve en hardwerkende groep kinderen die een uur tennistraining hebben van Kika Hoogendoorn en daarnaast nog een uur loopscholing-, coördinatie- en acceleratietraining hebben van mij. Ik werk samen met de  kinderen aan het voetenwerk, het verbeteren van de looptechniek (om efficiënter te bewegen en ter voorkoming van blessures) en natuurlijk om de wendbaarheid en snelheid van de kinderen te vergroten.

Ben je nieuwsgierig hoe het gaat en wat het in de praktijk inhoud, kom dan gerust eens kijken op dinsdag tussen 16.00 en 18.uur!
Hopelijk tot ziens op de baan!

 

Eerste aanspreekpunt bij de trainers is Wilco Meiborg (alle vragen over indelingen worden door hem behandeld).


Eerste aanspreekpunt aangaande alle zaken rondom balvaardigheidstrainingen (winter) is Tonny van Dijk (0348-414598).
 

Ogenblik a.u.b. ...