U bent hier: Home › Jeugd › Luchtballon Race

Luchtballon Race

DE VEP  60 JAAR  LUCHTBALLON RACE

Zoals jullie waarschijnlijk allemaal weten bestaat TV VEP dit jaar 60 jaar. Dit jubileum jaar willen we o.a. vieren met wéér een nieuwe jeugdactiviteit: de vep 60 jaar luchtballon race.
Het is een manier om alle jeugdleden in hun vrije tijd wedstrijdjes te laten spelen.
 
Hoe werkt het?
In de
 VEP-room in het clubhuis hangt de prachtige door John van Es geschilderde VEP 60 jaar luchtballon.
Op de ballon hangen haakjes en onderin het mandje liggen labeltjes op jullie te wachten.
 

  1. Als je voor de eerste keer met iemand een wedstrijdje gaat tennissen voor de luchtballon race, pak je een label uit het mandje en zet je je naam en telefoonnummer op de label. Na de wedstrijd hang je je label op een haakje onderaan de luchtballon. Er kunnen meerdere labels op een haakje hangen.
  2. Iedere keer als je getennist hebt, mag je zelf je label een haakje hoger hangen. Het maakt dus niet uit of je de wedstrijd wint of verliest!
  3. Als je op een mini-rood veld wilt spelen, kun je op het minibaantje of vraag aan een trainer of iemand van de Jeugdcommissie een netje. Je speelt met een rode bal twee sets t/m 4 games. Wil je op driekwart-oranje veld tennissen, trek dan met je voet of de lijnenveger een lijn halverwege het achterveld. Ook nu speel je twee sets t/m 4 games maar dan met de oranje bal. Tennis je op een heel veld, spreek dan met je tegenstander af of je met een groene of gele bal speelt. De wedstrijd gaat om 2 gewonnen sets t/m 6 games. Als je niet weet op welk veld je moet spelen, vraag dan een trainer om advies! Hang altijd een baan af als je gaat tennissen op het afhangbord. Weet je niet hoe dat werkt, vraag dan hulp!
  4. Naast de luchtballon staat een map met spelformulieren. Iedere keer als je een wedstrijd komt spelen, schrijf je op je eigen formulier tegen wie je speelt, wanneer het was en wat de uitslag was. De formulieren blijven in de map en de map blijft naast de luchtballon.
  5. Als je twaalf keer gespeeld hebt, ben je bovenaan de luchtballon. Je verdient dan een bronzen medaille. Daarna begin je weer onderaan in het mandje en ga je weer wedstrijdjes spelen tegen vrienden, vriendinnen of misschien wel je ouders (die hebben alleen geen label). Als je voor de tweede keer boven in de luchtballon bent gekomen, verdien je weer een medaille, deze is zilver van kleur. Dan begin je weer onderaan en probeer je voor de derde keer naar boven te komen in de luchtballon. Als dit gelukt is, krijg je een gouden medailleJe hebt dan 36 keer vrij getennist!

Je kunt met je vriend of vriendin naar de club komen maar je kunt ook iemand bellen die op de luchtballon hangt, haar/zijn telefoonnummer staat op de label.

De jeugdcommissie wenst jullie met deze manier van wedstrijdje spelen in je vrije tijd nóg meer tennisplezier toe!

Voor vragen of opmerkingen kun je altijd bellen naar Nicole Lunenburg 502051 of 06-51099341

 

 

 


Ogenblik a.u.b. ...