U bent hier: Home › Tennisles › Vep goes down under

Vep goes down under

VEP GOES DOWN UNDER

De mannen finale van de Australian Open was een mooi moment om een tennis feestje te organiseren.  De echte vroege vogels werden al om 07:30 op de baan ontvangen om gezellig mee te doen aan het ‘’Down under’’ spel. Dit is een toernooi vorm waarbij je steeds kleine wedstrijdjes speelt tot de 6 punten. Win je een wedstrijd mag je naar de volgende hogere baan, verlies je een wedstrijd moet je naar een lagere baan. Er waren in totaal 19 velden gecreëerd waarbij er rekening werd gehouden met alle niveaus (rood, oranje, groen en geel).
In totaal deden er 38 fanatiekelingen (van jong tot oud) mee aan het ‘’Down Under’’ spel.
Naast alle plezier, gegaap en gelach werden er ook punten gespeeld  die zeker niet misstaan hadden tussen de profs in Australië.

Rafael Nadal and Stanislas Wawrinka, F, 26 January 2014 - Ben Solomon/Tennis AustraliaRond 09:15 werd het ontbijtbuffet in de kantine geopend. Iedereen kon genieten van heerlijke bolletjes en croissantjes van bakkerij Versluis. Vooraf aan de finale werden nog wat tennis youtube filmpjes laten zien om vervolgens om 09:30 op het grote scherm Wawrinka vs Nadal te kijken met zijn allen. Al na 20 minuten wedstrijd gingen sommige fanatiekelingen weer de baan op om weer te trainen zodat zij over een paar jaar in Melbourne kunnen komen te staan.  Ondanks een oppermachtige Wawrinka kon Nadal na twee verloren sets en een pijnlijke rug toch weer een beetje de spanning in de wedstrijd terug brengen door de derde set te winnen. In de vierde set was de scherpte weer terug bij Wawrinka, al oogde hij bij vlagen nog altijd kwetsbaar. Zo werd hij na een break op 3-2 direct op love teruggebroken, maar na een break op 4-3 gaf hij de zege niet meer uit handen.  Aansluitend aan de finale konden de kinderen weer de baan opgaan om slagen die zij op het grote scherm hadden gezien in de praktijk te brengen tijdens het wekelijks terugkerende evenement ’’Lekker ballen’’.  Rond een uur of 13:00 vertrokken de meeste mensen huiswaarts om even bij te komen van alle actie waaraan zij hadden deelgenomen/bekeken.
 
Dank aan iedereen die meegedaan heeft en een speciale dank aan bakkerij Versluis voor het sponsoren van de heerlijke bolletjes.
Voor de organisatie was het een groot succes waarbij er misschien wel een jaarlijks terugkerend evenement is gecreëerd!

Ogenblik a.u.b. ...