U bent hier: Home › Tennisles › Algemene informatie

Algemene informatie

Tennisles staat open voor iedereen die lid is van VEP. De tennislessen worden zowel in het voorjaar (vanaf voorjaarsvakantie tot de zomervakantie ) als ook in het najaar (vanaf zomervakantie tot medio februari) buiten gegeven op volledig nieuwe Advantage Redcourt banen van VEP. De lessen worden verzorgd door gediplomeerde trainers van Groene Hart Tennis:  De indeling wordt gemaakt door de trainer in overleg met de technische commissie.

Daarnaast verzorgen wij in de winter balvaardigheidscursussen voor junioren van 4 t/m 9 die nog niet lid zijn maar willen weten of ze tennis leuk vinden. Meer informatie hieronder.

Een normale les duurt 50 minuten. Een verkorte les (25 minuten) of verlengde les (75 minuten) is ook mogelijk, mits dit ingepast kan worden in het rooster.

Inschrijven voor tennisles kan via website van Groene Hart Tennis. Deelname aan de tennislessen is alleen toegestaan voor leden van VEP. Het is daarom altijd nodig om, naast het invullen van de inschrijfformulieren voor de tennisles, u ook altijd aan te melden als lid van VEP. Inschrijfformulieren voor de tennisles worden niet in behandeling genomen voordat aanmelding als lid heeft plaats gevonden.

Voor junioren t/m 10 jaar hanteren wij het Tenniskids-trainingsprogramma - informatie hieronder.

Heeft u vragen over de reguliere tennislessen? Mail dan naar: Groene Hart Tennis 
Wilco Meiborg     06 - 4343 1116
Lawrence Bolger 06 - 1505 7812


Tenniskids

Tenniskids wil kinderen op een leuke manier laten kennis maken met tennis. Tenniskids is hoofdzakelijk ontworpen voor kinderen, maar eigenlijk is het een leuke manier van tennis spelen dat gebruikt kan worden voor alle leeftijden en niveaus. Ook VEP doet mee aan Tenniskids.

Jonge of onervaren spelers krijgen de mogelijkheid om de vaardigheden en de tactiek van tennis te leren en eigenlijk het spel te spelen. Tenniskids gebruikt drie kleuren in de opeenvolging van verkeerslichten die de vooruitgang van kinderen in tennis in kaart brengen.

  • Tenniskids fase Rood
  • Tenniskids fase Oranje
  • Tenniskids fase Groen

Tenniskids is het eerste stadium van tennis waarin de kinderen geleidelijk aan volgens de juiste techniek vorderen.

De baanlengte, racketlengte en de verschillende soorten ballen zullen toenemen of veranderen in het proces, wanneer kids er klaar voor zijn op een groter veld te spelen.

In het programma van Tenniskids zijn de behoeften van jonge kinderen het belangrijkste.

Voor meer informatie kijk op
www.tenniskids.nl.


Ogenblik a.u.b. ...