Kappen!

Orakels en veertigplussers

We kennen allemaal het orakel van de voetbalsport. Net als het orakel van Delphi bestookt Johan Cruijff ons desgevraagd met de raadselachtige, ondoorgrondelijke en onnavolgbare redeneringen.    “Voetbal is simpel, het is echter moeilijk om simpel te voetballen”. "Als ik zou willen dat je het begreep, had ik het wel beter uitgelegd." “Italianen kennen niet van je winnen, maar je ken wel van ze verliezen.” Deze laatste kreeg Marco van Basten voor de eerste EK groepswedstrijd van zijn dochter als SMS. Zijn reactie: “Dat gaan we deze keer dus anders doen”........................

Op de finale-avond van het ons eigen 40+ toernooi werd traditioneel het VEP orakel geraadpleegd. Dit orakel is slechts bij een select publiek bekend maar doet niet onder voor zijn evenknie uit de Griekse oudheid. Ineens waren daar op zijn aanwijzing de finales weer samengesteld voor het GD en deze keer ook voor de HD en DD. Blijkbaar werd de boodschap goed begrepen want er volgden aantrekkelijke partijen met voor de 'finalisten' mooie prijzen.

Voor de echte finales is ook dit jaar weer sportief gestreden. Over het speelschema was goed nagedacht. De uiteindelijke finalisten begonnen helemaal aan de buitenste takken van het stroomschema en en kwamen elkaar netjes aan het einde tegen. Was het orakel hier ook in gekend? Andries en Tonny prolongeerden met mooie cijfers hun kampioenschap.

Het 40+ toernooi was weer een sportief en gezellig evenement met een goede bezetting (na een belronde door de organisatie) en heerlijk weer. Coby, finaliste van het dames enkel was zonder haar medeweten ingedeeld. Zij had eigenlijk geen tijd maar haar flexibiliteit werd beloond met een tweede prijs.

De afsluiting van het 40+ toernooi was de start van het lustrumfeest. VEP bestaat 55 jaar. Voor elk jaar was er 1 lid op het feest en die hebben er samen een heerlijke avond van gemaakt, aangevuurd door de popband Check The Wall. De muur checken......was dat niet wat de oude Grieken in de tempel van Apollo in Delphi deden bij raadpleging van het Orakel? Kappen maar!


Dit is de eerste column van Michel Kappen. Volgende maand staat de nieuwe weer klaar, dus kom terug!

 

Onze sponsor:

Rabobank

Ogenblik a.u.b. ...