Verslag mini- en driekwartcompetitie

Verslag 1e wedstrijddag (15 mei 2009) mini- en driekwartcompetitie thuis bij TV VEP

Vrijdagmiddag 15 mei was het zover: de eerste wedstrijddag van de mini- en driekwartcompetitie in regio Midden van de KNLTB. Dit jaar treedt onze vereniging aan met vier teams: 2 miniteams (VEP 1 mini en VEP 2 mini) en 2 driekwartteams (VEP 1 driekwart en VEP 2 driekwart). De miniteams spelen op het achterveld van een baan, inclusief de tramrails (zie foto’s). De driekwartteams spelen op driekwart van het veld. Voor de opgeschoven baseline gebruiken we gele plastic lijnen (zie foto’s). Op de eerste wedstrijddag speelden VEP1 driekwart en VEP2 mini thuis. De twee andere teams speelden uit. De partijen stonden onder leiding van ‘echte’ scheidsrechters (zie foto nr. 0030).

Team VEP 1 driekwart bestaat uit vier stoere jongens:

Van links naar rechts: Siem Vossenaar (11 jaar en bijna 1 jaar lid), Luuk Vlug (bijna 10 jaar en ook pas 1 jaar lid), Axel Slager (is 10 jaar oud en is pas 1 jaar lid van TV VEP) en Bob Voss (11 jaar en 2 jaar lid).

Het team wordt begeleid door ouders van de jongens.
V.l.n.r. Siem, Luuk, Axel en Bob met enthousiaste ouders als begeleiders.

 

VEP 1 driekwart speelden tegen TC Groenekan 1. Bob Voss speelde de eerste enkelpartij op baan 5. Bob speelde goed aanvallend maar zijn tegenstander Dimek maakte minder foute slagen. Bob verloor de partij met 0-2. Daarna trad Siem aan voor de tweede enkelpartij tegen Volmer van TC Groenekan. De partij moest helaas op een stand van 2-1 in het voordeel van Siem worden onderbroken wegens regen. De jongens dubbelpartij waarin Luuk en Axel (zie foto hieronder) samen speelden moest ook worden onderbroken wegens de regen. De stand was op dat moment 1-2 voor de twee jongens van Groenekan. De onderbreking was voor de jongens een mooi moment om de consumptiebonnen in te ruilen voor ijsjes. Maar de ijsjes waren nog niet half opgegeten of het stopte met regenen. Ze konden de baan weer op om hun partijen te vervolgen. Maar al tijdens het inslaan kwamen de eerste bliksemschichten. Alle kinderen en begeleiders werden van de banen gehaald. Iedereen was nog maar net in het clubgebouw of het begon hevig te regenen. Alle banen kwamen in een mum van tijd nagenoeg blank te staan. In overleg met de begeleiders van de teams is toen besloten om de wedstrijd definitief te staken en op vrijdag 12 juni te vervolgen bij (hopelijk) betere weersomstandigheden. 

 De driekwart dubbelpartij die later moest worden afgebroken.

 

Team VEP 2 mini bestaat uit allemaal meisjes: Anne van Breukelen (7 jaar oud en 3 jaar lid), Anne Breeuwsma (is 9 jaar en 2 jaar lid), Eline van Doorn (8 jaar en bijna 1 jaar lid) en Naomi Groennedijk (8 jaar oud en 2 jaar lid). Anne Breeuwsma was echter geblesseerd geraakt (aan haar enkel). Gelukkig kon Tessa Bogaardt (8 jaar oud en dit jaar lid geworden van VEP), die op het park aan het tennissen was, voor Anne invallen.

Van links naar rechts: Naomi, Anne van Breukelen, Eline en Tessa.

VEP 2 mini moest spelen tegen team Luck Raeck 2 uit Maarssen die uit vier jongens bestond. Voor deze wedstrijd was baan 4 opgedeeld in twee mini-tennisbanen (zie foto’s).

De eerste enkelpartij werd gespeeld door Naomi. Ondanks haar goede slagen was haar tegenstander Daan net iets beter. Naomi verloor met 0-2. 

Eline speelde tegelijkertijd aan de andere kant van baan 4 haar enkelpartij tegen Tim van Luck Raeck 2 (zie foto nr. 0028). Dat was een spannende partij die eindigde in 1-1.

 

 

Vervolgens waren Anne van Breukelen en Tessa aan de beurt voor hun enkelpartijen. Anne speelde een goede eerste set maar haar tegenstander kwam goed terug zodat de uitslag 1-1 werd.

Tessa had in Felix ook goede tegenstander. Er waren lange rally’s nodig om hem uiteindelijk met 2-0 te verslaan.

Dus de totaaluitslag was: 4-4. Goed gedaan meisjes!


De tweede wedstrijddag is op vrijdagmiddag 29 mei. Dan spelen VEP1 mini en VEP2 driekwart thuis op het tennispark van TV VEP. VEP2 driekwart zijn: Kim Hylkema, Casper Luit, Lisette Verhoef en Bauke Vlak. Zij spelen dan tegen Nederhorst 4. En VEP 1 mini bestaat uit Lucas Graveland, Danicha Lam, Merijn Otten en Sanne de Ruiter. Zij spelen dan tegen Groenvliet 1. De partijen beginnen om 16:30 uur. De andere twee teams spelen die dag uit.

Onze sponsor:

Rabobank

Ogenblik a.u.b. ...